Източник: Reuters

Пролетта вече е в разгара си. Тепърва времето ще става все по-хубаво и приятно, което означава и по-слънчево. Затова е трябва да помислим за слънцезащита.  

"Слънцезащитните продукти трябва да се носят всеки ден, независимо от времето или плановете за някакви дейности на открито", казва Алисън Артър, дерматолог и член на Американската академия по дерматология. Той припомня, че прекомерното излагане на тялото на слънце увеличава риска от появата на рак на кожата. Един от начините за предпазване от него е по-отговорната грижа за кожата, което включва използването на правилната защита от вредните лъчи на слънцето.
 
"Ползването на слънцезащитни продукти всеки ден е жизненоважно, защото ние се печем не само на плажа, а когато се разхождаме в парка, докато отиваме или се връщаме от работа, карайки колело или кола...“, допълва специалистът. И цитира данни на Центъра за изследване на рака във Великобритания, според които интензивното излагане на слънце всеки ден ни носи най-голям риск от меланом на кожата. 
 
Ето четири причини да използваме слънцезащитна козметика всеки ден:
 
Облачното време е също толкова опасно, колкото и слънчевото – дори когато е студено и дори дъждовно, някои UV лъчи стигат до земята. Някои облацимогат да блокират една част от тях, но други спомагат за отразяването им и така увеличават риска от изграяне на кожата. Може да се намираме в планината и там да няма слънце, но въпреки това не трябва да пренебрегваме защитата на кожата. У нас на някои места има все още неразтопен сняг, който отразява UV лъчите и ги прави по-интензивни. Със затопляне на времето, ако планираме разходка в планината, първо трябва да се намажем, защото после може да е късно. Там се редуват места със сянка и слънце, които могат да ни изиграят лоша шега и да изгорим.
 
Още причини да ползваме слънцезащитни продукти всеки ден ще откриете на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase